POSLE TOLIKO GODINA PROGOVORIO O SMRTI ČUVENOG ĐOŠE: Kada je UMRO imao 160 kilograma, a ovo govori KAKO JE ŽIVEO
Foto: Printscreen/youtube/stevanone

strašno

POSLE TOLIKO GODINA PROGOVORIO O SMRTI ČUVENOG ĐOŠE: Kada je UMRO imao 160 kilograma, a ovo govori KAKO JE ŽIVEO

Za sobom je ostavio suprugu i dve ćerke, a ove detalje niko nije znao

Objavljeno: 11:49h

Bogoljub Mitić, poznatiji kao Đoša, glumac iz Vlasotinca, preminuo je pre 7 godina, a po ovoj ulozi ostao je upamćen kao jedan od najvećih humorista.

Glumio je u seriji "Porodično blago" zajedno sa Predragom Pepijem Smiljkovićem koji je imao ulogu Tike Špic, te se njihove fore godinama prepričavaju i definitivno su bili duet koji je zasmejavao Srbiju.

Bogoljub Mitić Đoša
Bogoljub Mitić Đošafoto: Aleksandar Jovanović Cile

Pored kolege, Predrag mu je bio veliki prijatelj, čak i kum koji se nedavno prisetio Bogoljuba, a tada je otkrio da čuveni glumac nije želeo da posluša kada je alkohol bio u pitanju.

- Ja sam Đošu venčao i krstio njegovu decu Nataliju i Olgu. Nije me slušao, a blagovremeno sam apelovao da se mane alkohola i estrade. Sećam se da kada smo počeli da se bavimo ovim poslom, on je imao 99, a kada je umro 160 kilograma. Taj podatak govori kojim načinom života je živeo... - rekao je Smiljković tom prilikom.

Predrag Pepi Smiljković o smrti prijatelja
Predrag Pepi Smiljković o smrti prijateljafoto: Amir Hamzagic/ATAImages

- Pošto je imao tromb, lekari su ga upozoravali, ali on nije slušao ni njih. Mi smo se zbog toga jedno vreme i malo udaljili jer moje pravilo je da, kada se radi, alkohola nema. Nije želeo da se vrati na pravi put - dodao je glumac pre nekoliko godina za Blic

Podsetimo, Bogoljub je preminuo od srčanog udara u svom stanu, a komšijama se nekoliko dana žalio na bolove.

1 / 5 Foto: Dragan Kadić

Za sobom je ostavio suprugu i dve ćerke.

Osim u "Porodičnom blagu", Bogoljuba smo gledali u ostvarenjima "Ivkova slava" (Kurjak), "Agencija za SIS" (Mulja), "Crni Gruja i kamen mudrosti" (Dragić), "Seljaci" (Mačak), "Nemanjići" (Ugljar) i mnogim drugim.

- Ja sam posle "Porodičnog blaga" mislio da neću ništa da snimam. Zadovoljan sam onim što sam dobio. Snimio sam mnogo serija za nekoga ko je došao iz provincije bez Akademije - rekao je pre nekoliko godina Đoša u intervjuu za Mondo.

Svojevremeno je kazao da nije završio Akademiju kada je video ko sve jeste.

- Kada je krenula serija ("Porodična blago") i kada sam počeo da radim u pozorištu, nisam osetio da mi fali Akademija. Iskreno, razgovarao sam sa ozbiljnijim glumcima koji imaju Akademiju. (Kažu) "To je u normalnim zemljama kurs od 6 meseci. Ili znaš ili ne znaš" - ispričao je nekada Đoša, koji rodnom Vlasotincu bio poznat pod nadimkom Boge Miza.

Bonus video:

02:20

DAN KADA SAM SAZNALA ZA BOLEST OSTAO JE U STRAŠNOM SEĆANJU Mina u opakoj borbi: Ulazak u veliku bolnicu BIO JE HOROR

(Espreso/ Telegraf/ Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.